Известие

Collapse
No announcement yet.

Предстояща покупка на 166-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Никакъв проблем. Аз не намирам никаква разлика между паленето през лятото и зимата, поне до -5C. Проблема е ако караш градско на къси разстояния в градове като нашите, маслото се смесва с конденз и не изгорял бензин и пролетта има вискозитет на чешмяна вода, даже и 10W-60.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
      Този мотор с пулове ли е или с хидравлични повдигачи?
      Това за маслото в сила ли е и за 3.0 V6,че тъкмо го смених с 10W60 и ако трябва за зимата да го сменям с 5W50
      Смукателните клапани са с пулове, а изпускателните са с реглажни болтчета. Пулове много трудно се намират защото диаметъра им е не е много разпространен и ще трябва да шлайфаш пулове.

Не го сменяй. Аз го правя от гледан точка на това ,че при -15 разликата във въртенето на стартера е огромна м/у 5в50 и 10в60 съответно и по-бързо достига до необходимите места за мазане.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• караш си с 10w60 целогодишно !

М-ките всички до една препоръчват само това масло, а в Германия зимата си истинска зима
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Абе и в Петрич зимата е мека,ама знам ли дали да карам с 10W-60 зимата?Иначе и моите коли са на топло и закрито.
          Нямам гараж, палил съм много пъти шестака на -15 и няма проблем. И ако имаш качествен маслен филтър с всички клапани - маслото ще си стои където му е мястото.
          ...

Comment

• Много отдавна трябваше да се похваля с двуглавата ламя,но чак сега е в горе-долу приличен вид.
            Attached Files

Comment

• Тази май ми е позната. Да не би да си я купил от едно момче от форума с потребителско име Rasi ?
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:55.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                Никакъв проблем. Аз не намирам никаква разлика между паленето през лятото и зимата, поне до -5C. Проблема е ако караш градско на къси разстояния в градове като нашите, маслото се смесва с конденз и не изгорял бензин и пролетта има вискозитет на чешмяна вода, даже и 10W-60.

Като идеш до Пловдив по магистралата и всички тези смеси изчезват- изпаряват се
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Много отдавна трябваше да се похваля с двуглавата ламя,но чак сега е в горе-долу приличен вид.
                  Колега сподели разход,ако не тайна.
                  Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Тази май ми е позната. Да не би да си я купил от едно момче от форума с потребителско име Rasi ?
                    Да
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Колега, да ти е честита голямата ламя. Rasi е готин пич, бяхме си говорили за този модел , щото и аз по едно време имах една такава само че черна.бях пробвал моята вървеше много за тези килограми. V6 e истината
                      Virus Alfa

Comment

• Да Любо същата кола е,но аз я взех от друго момче,а не от RASI.Мисля че ти беше помагал за да се оправи проблем с вдигането ня някое от стъклата ако не се бъркам.Аз колата я знаех от тук от форума и не съм си и мислел че ще попадне у мен,но като ти влезне мухата и става страшно.
                        Колега относно разхода ще бъда честен и няма да се вкарвам сам в някви филми,че едва ли не харчи 3,5л.
                        Та сега сериозно в града лапка твърдо 22-23л.а някои път и повече като че ли?Извън града трудно съм я свалял под 11,5-12л. но трябва да споделя че това е при сериозно гонене.
                        П.С говорим за газ,на бензин нямам наблюдения.

Comment

Working...
                        X